Skip to content Skip to navigation
20-06-2023

FIAT ÖPPNAR ONLINEBUTIK I SVERIGE

Fiat, ett varumärke som distribueras av Astara Sverige, ett ledande globalt mobilitetsföretag, öppnar idag Fiat Store i Sverige för att erbjuda en förenklad bilköpsupplevelse för konsumenter, när som helst och dygnet runt. Astara Sverige representerar Stellantis varumärken Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional och Jeep. 

"Vi vill erbjuda våra kunder ett enkelt och smidigt sätt att köpa bil. Astara är en pionjär i världen när det gäller att erbjuda lösningar för mobilitet. Fiat Store är vår första onlinebutik i Norden och den startar en ny digital era i Sverige. Våra elektrifierade fordon passar perfekt in i denna affärsmodell", säger Brand Director Christian Lysholm från Astara Sverige

Först ut på Fiat Store är nya elektriska Fiat 500, en av de mest sålda elbilarna i Europa som även finns tillgänlig som Cabriolet samt unika ”3+1” med en smidig extradörr. Under kvartal 3 utökas sortimentet med Fiat 500 Hybrid.

Fiat Store utökar Astaras digitala tjänster i de nordiska länderna. Astara har redan Astara Store och Astara Move på flera marknader. Astara Store är en virtuell marknadsplats för nya och begagnade fordon. Astara Move är skapat för att erbjuda flexibla mobilitetslösningar till både privatpersoner och företag.

"Att bygga en digital kundresa är kärnan i Astaras strategi och vi har implementerat den framgångsrikt på flera marknader. Lanseringen av Fiat Store stödjer vår digitala strategi i Norden. Detta är också ett bevis på vårt starka partnerskap med Salesforce. Vi kommer naturligtvis att utöka onlinebutiken till våra andra varumärken i framtiden", säger CDO Tommi Tähtinen, chef för strategi och transformation på Astara North Europe.

Fiat Store finns tillgänglig på: www.webstore-fiat.se

Om Astara: Företaget för öppen mobilitet

Vi är ett mobilitetsföretag, med ett förhållningssätt från människa till människa och ett engagemang för hållbarhet. 

Med en omsättning på mer än 5 miljarder euro 2022 erbjuder Astara lösningar för personlig mobilitet, med alternativ för varje användares olika behov beroende på mognadsgraden på varje marknad, inklusive ägande, abonnemang och bildelning. Ett ekosystem för mobilitet, med stöd av dataintelligens och astara-plattformen. 

Allt detta är tack vare Astaras mångsidiga team, med mer än 25 nationaliteter, i 19 länder och 3 kontinenter: Europa, LATAM och Sydostasien. 

För mer information om astara, besök www.astara.com

Fler nyheter