NY NIVÅ AV SÄKERHET

Nya Tipo kombi är utrustad med uppdaterat ADAS-system (Advanced Driver-Assistance System) för säkrare körning och bättre komfort.

ADAPTIV FARTHÅLLARE

Med den adaptiva farthållaren kan du som förare ställa in önskad körhastighet och behålla den inställda hastigheten under hela resan.Systemet behåller körhastigheten och samtidigt avståndet till fordonet framför tack en främre radar.

KURSHÅLLNINGSASSISTANS

Om bilen oavsiktligt lämnar körfältet och du kör snabbare än 60 km / h, visar systemet en visuell varning på instrumentpanelen och ökar styrmotståndet för att hålla fordonet tillbaka i standardfältet.

FRÄMRE OCH BAKRE PARKERINGSSENSORER

Koppla av medan parkerar: vid låga hastigheter undviker du av misstag stöta in mot ett annat parkerat fordon eller vägg. Vid hastigheter under 13 km / h kommer parkeringssensorerna (fram och bak) på nya Tipo kombi att upptäcka eventuella hinder runt fordonet och varna föraren om närheten av föremål framför eller bakom fordonet.

FARTASSISTANS OCH TRAFIKSKYLTSASSISTANS

Nya Tipo upptäcker och känner igen trafiksyltar och visar dem på förardisplayen. Med den aktiva hastighetsbegränsaren är det även möjligt att begränsa bilens hastighet till den högsta tillåtna nivån som läses av systemet för trafikskyltsigenkänning.

TRÖTTHETSVARNARE

Systemet upptäcker tecken på trötthet genom att övervaka fordonets sidoförskjutningar och informerar dig när du ska ta en paus. Systemet visualiserar en varning på instrumentpanelen och avger en varning via ljud och text.

AKTIVA VENTILER I GRILLEN

Detta system optimerar aerodynamiken genom luftintaget på gallret för att justera luftflödet in i motorrummet. Förhindrar snabb motoruppvärmning, reducerar buller och skyddar kylenheten.

TRÅDLÄS LADDNINGSPLATTA

Nya Tipo erbjuder en trådlös smartphoneladdare som säkerställer laddning och anslutning av enheten – helt utan störande kablar.

DÖDAVINKELNVARNARE

Vid hastigheter över 10 km/h kommer nya Tipo kunna upptäcka föremål inom den dödavinkeln på fordonets sidor och baksida samt varna dig med en ljudsignal och ett ljus i sidopegeln. Denna funktion hjälper också föraren att känna igen en mötande fordon när man backar med bilen.