Lönar det sig att köpa en hybridbil?

Bilmarknaden utvecklas ständigt och hybridbilen har blivit en viktigt del av marknadens framtid. Så mycket att trenden växer över hela Europa.
Övergången till hybridteknologi uppmuntras också av regeringar och andra statliga myndigheter. De som väljer en hybridbil kan få ta nytta av de subventioner och andra fördelar som t.ex. mindre bilskatt.
Dessa incitament finns för att uppmuntra användningen av hybridteknologi eftersom hybridbilarna kombinerar de traditionella drivmedlen som diesel och bensin med en elektriskt motor, vilket möjliggör en betydande bränslebesparing.
Faktum är att ett hybridfordon är en bil som minskar förbrukningen och utsläppen av C02 jämfört med traditionella bilar, vilket i slutändan skyddar miljön.

En ren och ekologisk teknik.

En hybridbil är ett perfekt val för de som vill respektera miljön, minska bränslekonsumtionen och utsläppen av CO2. Detta beror på att förbränningsmotorn stöds av en elektrisk motor. Detta möjliggör att omvandla den kemiska energin från bränslet till kinetisk energi för att ladda elmotorns batteri och återvinna energi under regenerativ bromsning.
Att köra en hybridbil innebär inte bara minskat utsläpp utan får också andra fördelar:

1. Minskade bullerföroreningar eftersom hybridmotorns bullerutsläpp är lägre än de traditionella motorerna.
2. Stadskörningen för hybridmotorn är anpassad att köra korta resor inom den kaotiska stadstrafiken.
3. Enkel att underhålla jämfört med de klassiska bilarna. Det behövs ingen speciellt ingripande för de elektroniska delarna på bilen

Mindre föroreningar, fler fördelar.

De som väljer en hybridbil väljer att konsumera mindre bränsle och minska föroreningarna. En hybridbil hjälper till att minska bränsleförbrukningen och relativa kostnader. Faktum är att en av de främsta fördelarna med en hybridbil är mindre bilskatt. Dessutom är de väldigt bekväma att köra eftersom ljudutsläppen minskar och bensinmotorn gör det möjligt att ha bra prestanda även på långa distanser.
Sammanfattningsvis kan fördelarna med att ha en hybridbil klassificeras i dessa punkter:

Ekonomiska besparingar:
Du får lägre skatt på bilen eftersom skatten mäts på din bils utsläpp och lägre bränsleutsläpp.

Miljöbesparingar:
Hybridbilar är miljövänligare eftersom CO2-utsläppen blir lägre. Närvaron av den integrerade elmotorn begränsar bränsleförbrukningen. Dessutom har det visats att förare av hybridbilar är mycket mer avslappnade än de som kör traditionella bilar.

Plug-in hybrid och hybrid: likheter och skillnader.

Hybridbilen och plug-in hybrider är båda fordon med låga koldioxidutsläpp och låg bränsleförbrukning men skiljer sig hur de fungerar.
Plug-in-hybrider representerar en ytterligare utveckling av hybridbilen och är uppsättningen av en hybrid- och elbil. En plug-in-hybrid kan också effektivt använda en bensinmotor som en hybridbil. På detta sätt är bilisten inte längre orolig för att få slut på el när man reser långt.
Introduktionen av ”pluggen" för laddning (plug-in) gör hybriderna mycket mer mångsidiga. Det extra laddningsläget betyder att du kan undvika att använda förbränningsmotorn och att du kan ladda batteriet hemma och sedan använda batteriet nästa dag. Det innebär att du ökar bilens mångsidighet och sänker bränsleförbrukningen.
Den största skillnaden mellan en hybridbil och en plug-in hybridbil är att den senare inte behöver en förbränningsmotor för att ladda utan kan använda en extern kraftkälla.

En allierad för miljön

Hybridbilen är det bästa valet för dig som letar efter en funktionell och miljövänlig bil. Vi kan faktiskt säga att hybriden är en riktig allierad för miljön, mycket mer än traditionella motorer. Med hybridbilar reduceras skadliga utsläpp till ett minimum eftersom deras motor stöds av en elmotor.
Minskningen av koldioxidutsläpp är proportionell mot den minskning av bränsleförbrukningen som tillåts av hybridsystemet. Den perfekta kombinationen av en elmotor och en bensinmotor resulterar i en otroligt låg utsläppsnivå för en familjebil. Om alla bilar var hybrider skulle 247 miljoner ton koldioxid i atmosfären undvikas varje år. Närvaron av den integrerade elmotorn begränsar den bränsleförbrukning som är nödvändig för förbränningsmotorn.
Hybridteknologi gör skillnaden framför allt i stadskretsarna där du får en tyst motor och lägre koldioxidutsläpp som ett viktigt framsteg mot en grönare värld.

En allt grönare framtid

Elektrifiering har alltid varit på agendan för FCA, som har flera planer för hybridens framtid. Fiat, som kommer att lansera Fiat 500 och Panda Hybrid år 2020, kommer säkert att spela en nyckelroll i elektrifieringen.
Mildhybriden är inte en välkänd produkt, men den är avsedd att ingå i människors dagliga liv.
Mildhybriden reducerar avsevärt den elektriska enheten som kommer att integreras istället för generatorn. Dess motor bidrar till minskningen av koldioxidutsläpp i miljön.
Men Mildhybriden är också värdefullt ur en ekonomisk synvinkel. Den kan säkerställa besparingar på upp till tjugo procent i allmänhet, med en lika stor minskning av bränslekonsumtionen.

Upptäck nya Panda Hybrid

Invasionen av hybrider har börjat. Häng med i en värld full av fördelar för dig och miljön.
Läs mer

Upptäck nya 500c Hybrid

Stadsikonen blir hybrid och sätter sin nya gröna prägel på sin redan unika stil.
Läs mer