Fiat Heritage

Utforma bilar för att bygga framtiden,
bygga bilar för att utforma framtiden.

Mer information

Mer än 100 år på fyra hjul. Alltid på språng.

Vi startade 1899 med 3½ HP. Och den 11 juli samma år grundades Italiens enda bilföretag: Fabbrica Italiana Automobili Torino.

Med våra modeller har vi sedan dess skrivit historien om vårt varumärke och den italienska och globala mobiliteten, kolv efter kolv, idé efter idé. Vi tror på framtiden, och vi tror ännu mer på passionen hos våra idéer: vi vet att dessa är de sanna elementen som utformar vår framtid.

Heritage-projektet

alt-image1

Idéer är kraften som driver formgivare: idéer om framsteg, innovation och framtid.

Ett framsteg kom sommaren 1899 med 3½ HP, varav endast 24 exemplar tillverkades av totalt 150 arbetare i Italiens enda bilfabrik i Turin.

Entusiasmen som vägledde dessa tidiga visionärer skapade ett företag som ärvt passionen, kunnandet och erfarenheten som tagit det ända fram till idag, mer redo än någonsin för de utmaningar som framtiden har i sitt sköte.

alt-image1

Mycket har hänt under dessa drygt 100 år: från 500 till nya 124 Spider, med Uno och X 1/9 däremellan. Och det är ett försök att lyfta fram vart och ett av dessa projekt, från de klassiska Fiat-bilarna till de nyaste modellerna, som har lett fram till Fiat Heritage: projektet som berättar historien bakom bilarna och presenterar nyckelpersonerna i Fiats värld.

Ett projekt som ser bortom det enskilda varumärket och som på djupet analyserar alla händelser som har involverat inte bara Fiat, utan även de andra märkena i FCA-koncernen genom åren. Det är berättelsen, berättad steg för steg, mil för mil, om en resa med gemensamma värden och en unik passion som har gjort miljontals människor mobila, och som fortsätter att göra det ännu i dag med samma passion som alltid.