Nya Tipo Sport

En sportig själ

Ännu sportigare och aggresivare. En ung personlighet som sticker ut med sin nya look.

Prestanda och säkerhet

1,4-liters T-Jet-bensinmotor på 120 hk

88

EC MAXEFFEKT

kW (hk) vid varv/min:

88 (120) vid 5 000

215

EC MAX. VRIDMOMENT

NM (KGM) VID VARV/MIN:

215 vid 2 500

200

Topphastighet

(km/h):

9,6

Acceleration

0 -100 km/h (s)

6,7

Bränsleförbrukning

(l/100 km) Direktiv 2004/3/EG

Blandad körning

153

CO2-utsläpp

(g/km):

Motorns utsläppsnivå:

Euro 6D Temp

Finns med sexväxlad manuell växellåda

Enkelhet och sinnesro: Fiat Tipo 5-dörrar är utrustad med några av de mest avancerade säkerhetssystemen som standard. Förutom sex krockkuddar och ESC med Hill Holder har den låsningsfria bromsar (ABS) med elektronisk bromskraftsfördelning (EBD), dimljus med kurvljusfunktion och däcktrycksövervakning (TPMS).

Fiat Tipo 5-dörrar – Säkerhet

Fiat Tipo 5-dörrar är utrustad med sex krockkuddar (fram, på sidor och krockgardiner) för att ge dig bästa möjliga skydd, oavsett vart resan går.

Fiat Tipo 5-dörrar – Krockkuddar

Maximal aktiv säkerhet och full kontroll i nödsituationer och på hala underlag tack vare det sofistikerade stabilitetskontrollsystemet ESC. Systemet innefattar antispinnsystem och motorbromsreglering (ASR/MSR), förutseende bromsassistans (PBA), Stability Control§ (TSC), Hill Holder (HSA), rundslagningsskydd§ (ERM) och Traction Control System (TCS).

Fiat Tipo 5-dörrar – automatisk ESC

Tipo 5-dörrar är utrustad med Full Brake Control, dvs. bilens radarsystem som aktiverar bromssystemet om det detekterar en potentiell kollision.

Full Brake Control automatisk Fiat Tipo 5-dörrar

Tipo 5-dörrars främre radarsystem känner av avståndet till bilen framför och kan korrigera det om det är för kort.

Adaptiv farthållare automatisk Fiat Tipo 5-dörrar

Ställ in toppfarten du vill köra i så kommer din Tipo 5-dörrar att hålla sig under denna hastighet hela vägen till destinationen.

Hastighetsbegränsare automatisk Fiat Tipo 5-dörrar

Oavsett hastigheten kan antispinnsystemet (ASR) i Fiat Tipo 5-dörrar optimera väggreppet, även på hala underlag, med hjälp av bromsarna och motorstyrning.

Fiat Tipo 5-dörrar – automatisk ASR

Hill Holder hjälper dig vid start i backe genom att ansätta bromsarna i cirka två sekunder, så att du kan köra iväg utan att krångla med handbromsen.

Fiat Tipo 5-dörrar – Hill Holder

Fiat Tipo 5-dörrar har en styv och lätt självbärande kaross tack vare omfattande användning av höghållfast stål (cirka 80 %) och konstruktionslim. Detta resulterar i lägre vikt, köregenskaper med förstklassig dynamik och imponerande motståndskraft vid en kollision.

Fiat Tipo 5-dörrar – Chassi

Med individuell MacPherson-fjädring fram och sammankopplade hjul med styrning av sidodynamiken bak har Fiat Tipo 5-dörrar ett pålitligt, lätt och effektivt fjädringssystem.
Dessutom har den Frequency Dependent-stötdämpare som filtrerar bort belastningar mer effektivt och minskar karosskrängningen vid kurvtagning.

Fiat Tipo 5-dörrar halvkombi – MacPherson-fjädring

Även de snävaste manövrarna är en barnlek i Tipo 5-dörrar, tack vare en rekordliten vändradie på mindre än 11 meter.

Fiat Tipo 5-dörrar – Bluetooth-radio

Infotainment

Sport och intelligens hör ihop.

Nya Tipo Sport är inte bara en fröjd för ögat,den är också utformat för att erbjuda dig en smart körupplevelse. Med Uconnect ™ 7 ”mediasystem, komplett med Apple CarPlay™, kan du ringa samtal, få dina meddelanden uppläst till dig och välja din spellista, ständigt ansluten till dina vänner genom sociala medier. Allt med en fingertopp eller via ett enkelt röstkommando som garanterar körglädje utan distraktioner.