Prestanda och säkerhet

Cross-säkerhet

Förarkrockkudde, passagerarkrockkudde och främre sidokrockkuddar, elektronisk stabilitetskontroll (ESC), ABS, ASR, ELD, City Brake Control: i Panda Cross 4x4 är du skyddad åt alla hålla.

Fiat Panda Cross 4x4 säkerhet

Inga problem, det är en Panda Cross 4x4

Ingen tar bättre hand om din familj än Panda-familjen. Det är därför som Panda Cross 4x4 har upp till sex krockkuddar som standard: förarkrockkudde, passagerarkrockkudde och främre sidokrockkuddar.

krockkuddar Fiat Panda Cross 4x4

Nackstöd med pisksnärtsskydd

Panda Cross 4x4 tänker verkligen på allt: det är därför den har främre nackstöd med pisksnärtsskydd som förhindrar pisksnärtsskador om du blir påkörd bakifrån.

Panda Cross 4x4 pisksnärtsskydd säkerhet

Det finns ingen väg som den inte klarar av

Känn dig trygg bakom ratten: din familj är så säker den kan vara. Med Panda har du full kontroll i nödsituationer och på hala underlag tack vare den elektroniska stabilitetskontrollen (ESC), som innefattar ABS, EDB, BAS och Hill Holder.

ESC auto Fiat Panda Cross 4x4

Cross-uthållighet

Drivsystemet med ”Torque on demand” i Panda Cross 4x4 använder två differentialer och en elektroniskt styrd koppling som fördelar drivkraften jämnt och proportionellt till båda axlarna. Så det finns ingen backe som Panda Cross 4x4 inte kan ta sig upp för, tack vare dess främre frigångsvinkel på 24° och ELD-systemet (Electronic Locking Differential)

drivning Fiat Panda Cross 4x4

Maximalt grepp. Överallt.

Panda Cross 4x4 är lämplig för alla typer av terräng: i förhållanden med dåligt väggrepp hindrar ASR-systemet framhjulen från att slira under acceleration och fartminskning, medan ELD-systemet skickar vridmoment till hjulen som har bäst väggrepp.

Fiat Panda Cross 4x4 ASR ELD

Säker i stan

Panda Cross 4x4 vet hur man beter sig både i terrängen och i stan: det är därför du kan välja till City Brake Control (tillval)som upptäcker risken för kollision med ett hinder eller ett annat fordon och ingriper genom att automatiskt nödbromsa.

city brake control Panda Cross 4x4

I alla förhållanden …

Med MacPherson-fjädring fram och sammankopplade hjul bak erbjuder Panda Cross 4x4 fantastisk manövrerbarhet.

Panda Cross 4x4 M+S-däck, MacPherson-fjädring

Redo för allt

Med körlägesväljaren har du alltid maximal säkerhet tack vare de tre olika lägena:
AUTO: fördelar automatiskt rätt mängd vridmoment till varje axel, beroende på greppförhållandena
OFF-ROAD: fördelar vridmoment till alla fyra hjulen, baserat på vilka hjul som har bäst väggrepp
GRAVITY CONTROL: optimerar kontrollen i branta eller ojämna nedförsbackar.

Drive Mode Selector auto Fiat Panda Cross 4x4

Säkerhet i nedförsbackar

Gravity Control ger full kontroll i branta nedförsbackar, till och med i ojämn terräng, genom att bromsa automatiskt och reglera bilens hastighet.

Auto körlägesväljare Fiat Panda Cross 4x4