Säkerhet

Passiv säkerhet i toppklass

Ingen tar hand om din familj som Fiat 500L-familjen. Det är därför vi monterar upp till sju krockkuddar.

500L säkerhet krockkuddar

Fiat 500L blir aldrig distraherad

Unna dig tryggheten som säker körning ger dig med systemet Autonomous City Brake. Tack vare den främre lasersensorn kan det identifiera avståndet till eventuella hinder i hastigheter upp till 30 km/h. Vid behov ansätter det sedan bromsarna för att undvika eller mildra konsekvenserna av en kollision. Nya 500L lämnar dig aldrig ensam, inte ens i stadstrafiken.

500L Autonomous City Brake säkerhet

Absolut stabilitet

Känn dig trygg bakom ratten: du har förstklassiga system som tar hand om din familjs säkerhet. Med Fiat 500L har du full kontroll i nödsituationer och på hala underlag tack vare den elektroniska stabilitetskontrollen (ESC). Systemet innefattar ASR/MSR, Hill Holder, ABS, ERM och DST.

500L ESC säkerhet

Kämpar du i uppförsbacke?

Det är lättare att få en bra start med Fiat 500L, även i uppförsbacke, eftersom Hill Holder hindrar bilen från att rulla bakåt när du släpper upp kopplingen.

500L Hill Holder köregenskaper

Full kontroll över vägen

Fiat 500L ger dig alltid en hjälpande hand: det är därför den har DST-systemet (Dynamic Steering Torque) som förbättrar köregenskaperna genom att aktivt korrigera styrresponsen.

500L DST köregenskaper

Säkerhet i varje situation

Det elektroniska rundslagningsskyddet (ERM) är ett toppmodernt system som gör resorna ännu säkrare genom att identifiera och förhindra risken för rundslagning.

500L ERM köregenskaper