Säkerhet

Passiv säkerhet i toppklass

Ingen tar hand om din familj som 500L-familjen. Det är därför vi har monterat upp till sju krockkuddar i Fiat 500L Cross, både fram och på sidorna.

500L Cross sicurezza airbag

Bromsa inte din entusiasm

Unna dig välbefinnandet som säker körning ger dig med det nya systemet Autonomous City Brake. Tack vare den främre lasersensorn kan det identifiera avståndet till eventuella hinder framför bilen i hastigheter upp till 30 km/h. Vid behov ansätter det sedan bromsarna automatiskt för att undvika eller mildra konsekvenserna av en kollision. Fiat 500L Cross lämnar dig aldrig ensam.

500L Cross  sicurezza Autonomous City Brake

Absolut stabilitet

Känn dig trygg bakom ratten: du har förstklassiga system som tar hand om din familjs säkerhet. Med Fiat 500L Cross har du full kontroll i nödsituationer och på hala underlag tack vare den elektroniska stabilitetskontrollen (ESC). Systemet innefattar ASR/MSR, Hill Holder, ABS, ERM och DST.

500L Cross  sicurezza ESC

Kämpar du i uppförsbacke?

Det är lättare att få en bra start med 500L Cross, även i uppförsbacke, eftersom Hill Holder hindrar bilen från att rulla bakåt när du släpper upp kopplingen.

500L Cross Hill Holder comportamento stradale

Allt under kontroll

Fiat 500L Cross ger dig alltid en hjälpande hand: det är därför den har DST-systemet (Dynamic Steering Torque) som förbättrar köregenskaperna genom att aktivt korrigera styrresponsen.

500L Cross DST comportamento stradale

Säkerhet i varje situation

ERM är ett toppmodernt system som gör resorna ännu säkrare genom att identifiera och förhindra risken för rundslagning.

500LCross ERM comportamento stradale