KÖRA OCH UNDERHÅLLA EN ELBIL

Att köra en elbil kommer fullt med fördelar från teknik, till hållbarhet och underhåll.

Att köra elbil
Inbromsning
Underhåll

Den nya eldrivna 500 hjälper dig att spara mer än bara bränsle. Underhållskostnaderna är upp till 35% mindre jämfört med en bil med förbränningsmotor.

Appen FIAT GOe LIVE

Upptäck alla fördelarna som kommer med en elbil med appen Fiat Go-e LIVE. Den spårar bilens körbeteende och jämför den med Nya Fiat 500.

PRODUKT

Vad innebär att man tar själen från gamla 500?

Du kan lätt känna igen den som en 500 men den är helt ny. Mer utrymme men samma proportioner med en ny karaktär och mer närvaro. Den nya Fiat 500 har elementen från tidigare generationer, och förblir den ikoniska stadsbilen med samma proportioner vad gäller stil och ren design.

Vilka är de viktigaste tekniska funktionerna?

De viktigaste tekniska funktionerna är följande:
- Räckvidd: upp till 320 km WLTP blandad körning*
- Snabbladdningsstandard: 85 kW.
- 2 smarta laddningsportar.
- 11kW AC-laddare.
- Körlägesväljare med 3 körlägen.
- Förkonditionering och laddningsschema.
- Helt nytt infotainmentsystem med anslutna tjänster.
- Autonom körning nivå 2.

Hur är mycket större är den större än de nuvarande 500?

Den nya Fiat 500 är + 61 mm längd, + 22mm hjulbas, + 56 mm bredare, upp till 17 "hjul. + 42mm framsätets inre bredd, + 10mm främre utrymme, +4,2 L lagringskapacitet tack vare den nya mittkonsolen.

Vad är räckvidden för nya 500?

Upp till 320 km i WLTP kombinerad cykel *, under normala väderförhållanden.

Är snabbladdaren standard eller tillval på alla versioner/modeller?

På «la Prima» är snabbladdningen standard (upp till 85 kW). Resten av den nya Fiat 500 versionerna kommer att avslöjas under detta år.

Överväger ni att ni i ert sortiment också ska ha någon "lägre" räckvidd/modell snart eller senare?

Du har upptäckt «la Prima», symbolen för stilen på de nya 500. Det finns också ett komplett sortiment för Nya 500, det kommer att avslöjas under detta år.

Vilka är de största skillnaderna mellan "öppningsversionen" och den "normala" versionen?

«La Prima» kommer att vara symbolen för nya 500, inklusive allt helt nytt innehåll vad gäller stil och teknik som finns för bilen. Öppningsversionen innehåller vissa exklusiva innehåll som monogram på suffletten (för Cabrio-versionen), exklusiva interiörer med läderfria instrumentpaneler och säten. Det nya modellutbudet för Fiat 500 kommer att avslöjas under året.
* Information om elektriskt område är preliminär och har fastställts enligt WLTP-testmetodik. De preliminära värdena kan skilja sig från officiella slutgiltiga typgodkännandedata.

Hur många färger kommer ”öppningsversionen” att ha? Hur många färger finns för den "normala"?

Nya Fiat 500 «la Prima» kommer att finnas med tre helt nya färger, alla inspirerade av naturen: Mineral Grey för att representera jorden, Ocean Green, för att representera havet, Celestial Blue som en hyllning till himlen. De färger som finns tillgängliga i utbudet av nya 500 kommer att avslöjas under detta år.

Varför presenterades den nya Fiat 500 i cabriolet-versionen?

Nya Fiat 500 cabrio är den mest ikoniska designen för vår lilla juvel. «La Prima» cabrio är den enda urbana elektriska cabrioleten med 4 platser som erbjuds i Europa.

Kommer den att ha Seaqual interiör som Hybrid modellerna?

Den nya Fiat 500 «la Prima» kommer vi att ha helt nya premiumläderinredningar, resten av den nya Fiat 500 kommer att avslöjas under detta år.

Kommer den nya Fiat 500 också att finnas med fast tak? När kommer att presenteras/introduceras på marknaderna?

Du har upptäckt den nya Fiat 500 «la Prima» cabriolet, den mest ikoniska kroppen för vår lilla juvel. Detta är bara det första steget för lanseringen av nya 500, alla detaljer om nästa steg kommer att avslöjas under året.

Erbjuder den nya Fiat 500 upplevelsen "En pedalkörning"?

Den nya Fiat 500 är utrustad med en EV-lägesväljare som ger föraren 3 val att hantera bästa körstil: NORMAL, RANGE och SHERPA.
NORMAL-läget erbjuder en körstil likt fordon med förbränningsmotor, med en minskad intrång i den typiska EV-effekten på bromspedalen.
RANGE-läget inkluderar ONE PEDAL DRIVE-upplevelsen, som maximerar regenerering av energi genom att kombinera konventionell acceleration, med höger pedal, med en mycket högre grad av inbromsning än i en konventionell bil.
När föraren lyfter foten från pedalen bromsar bilen snabbare än en förbränningsdriven bil skulle göra, och under vissa omständigheter kommer bilen att stanna.
Föraren måste fortfarande använda bromspedalen för att komma till ett helt stopp, men när peronen har acklimatiserat är det enda behovet att slå bromsarna i nödsituationer och gradvis minska behovet av att lyfta höger fot från en pedal till en annan.
SHERPA-läget optimerar räckvidden genom ett jämnare och lägre gaspedalsvar. Begränsar maxhastigheten till 80 km / h. Klimat och hjälpmedel (uppvärmda säten, vindruta, speglar) stängs automatiskt av fordonet, även om föraren alltid får slå på dem.

Vad är priset för «la Prima»?

Priset på den nya Fiat 500 "la Prima" kommer att vara 409.900 kr för den cabriolet-versionen och
384.900 kr för sedanversionen. Som en elbil kommer den nya Fiat 500 «la Prima» att gynnas av statliga eller lokala incitament, förutsatt att kontroll av tillgängligheten och innehavet av nödvändiga förutsättningar. För information om dessa incitament, konsultera alltid de officiella webbplatserna för den behöriga staten eller lokala myndigheter.

GÅ TILL FRÅGOR OCH SVAR