Placeholder image

Frågor och svar

PRODUKT

Vad innebär att man tar själen från gamla 500?

Du kan lätt känna igen den som en 500 men den är helt ny. Mer utrymme men samma proportioner med en ny karaktär och mer närvaro. Den nya Fiat 500 har elementen från tidigare generationer, och förblir den ikoniska stadsbilen med samma proportioner vad gäller stil och ren design.

Vilka är de viktigaste tekniska funktionerna?

De viktigaste tekniska funktionerna är följande:
- Räckvidd: upp till 320 km WLTP blandad körning*
- Snabbladdningsstandard: 85 kW.
- 2 smarta laddningsportar.
- 11kW AC-laddare.
- Körlägesväljare med 3 körlägen.
- Förkonditionering och laddningsschema.
- Helt nytt infotainmentsystem med anslutna tjänster.
- Autonom körning nivå 2.

Hur är mycket större är den större än de nuvarande 500?

Den nya Fiat 500 är + 61 mm längd, + 22mm hjulbas, + 56 mm bredare, upp till 17 "hjul. + 42mm framsätets inre bredd, + 10mm främre utrymme, +4,2 L lagringskapacitet tack vare den nya mittkonsolen.

Vad är räckvidden för nya 500?

Upp till 320 km i WLTP kombinerad cykel *, under normala väderförhållanden.

Är snabbladdaren standard eller tillval på alla versioner/modeller?

På «la Prima» är snabbladdningen standard (upp till 85 kW). Resten av den nya Fiat 500 versionerna kommer att avslöjas under detta år.

Överväger ni att ni i ert sortiment också ska ha någon "lägre" räckvidd/modell snart eller senare?

Du har upptäckt «la Prima», symbolen för stilen på de nya 500. Det finns också ett komplett sortiment för Nya 500, det kommer att avslöjas under detta år.

Vilka är de största skillnaderna mellan "öppningsversionen" och den "normala" versionen?

«La Prima» kommer att vara symbolen för nya 500, inklusive allt helt nytt innehåll vad gäller stil och teknik som finns för bilen. Öppningsversionen innehåller vissa exklusiva innehåll som monogram på suffletten (för Cabrio-versionen), exklusiva interiörer med läderfria instrumentpaneler och säten. Det nya modellutbudet för Fiat 500 kommer att avslöjas under året.
* Information om elektriskt område är preliminär och har fastställts enligt WLTP-testmetodik. De preliminära värdena kan skilja sig från officiella slutgiltiga typgodkännandedata.

Hur många färger kommer ”öppningsversionen” att ha? Hur många färger finns för den "normala"?

Nya Fiat 500 «la Prima» kommer att finnas med tre helt nya färger, alla inspirerade av naturen: Mineral Grey för att representera jorden, Ocean Green, för att representera havet, Celestial Blue som en hyllning till himlen. De färger som finns tillgängliga i utbudet av nya 500 kommer att avslöjas under detta år.

Varför presenterades den nya Fiat 500 i cabriolet-versionen?

Nya Fiat 500 cabrio är den mest ikoniska designen för vår lilla juvel. «La Prima» cabrio är den enda urbana elektriska cabrioleten med 4 platser som erbjuds i Europa.

Kommer den att ha Seaqual interiör som Hybrid modellerna?

Den nya Fiat 500 «la Prima» kommer vi att ha helt nya premiumläderinredningar, resten av den nya Fiat 500 kommer att avslöjas under detta år.

Kommer den nya Fiat 500 också att finnas med fast tak? När kommer att presenteras/introduceras på marknaderna?

Du har upptäckt den nya Fiat 500 «la Prima» cabriolet, den mest ikoniska kroppen för vår lilla juvel. Detta är bara det första steget för lanseringen av nya 500, alla detaljer om nästa steg kommer att avslöjas under året.

Erbjuder den nya Fiat 500 upplevelsen "En pedalkörning"?

Den nya Fiat 500 är utrustad med en EV-lägesväljare som ger föraren 3 val att hantera bästa körstil: NORMAL, RANGE och SHERPA.
NORMAL-läget erbjuder en körstil likt fordon med förbränningsmotor, med en minskad intrång i den typiska EV-effekten på bromspedalen.
RANGE-läget inkluderar ONE PEDAL DRIVE-upplevelsen, som maximerar regenerering av energi genom att kombinera konventionell acceleration, med höger pedal, med en mycket högre grad av inbromsning än i en konventionell bil.
När föraren lyfter foten från pedalen bromsar bilen snabbare än en förbränningsdriven bil skulle göra, och under vissa omständigheter kommer bilen att stanna.
Föraren måste fortfarande använda bromspedalen för att komma till ett helt stopp, men när peronen har acklimatiserat är det enda behovet att slå bromsarna i nödsituationer och gradvis minska behovet av att lyfta höger fot från en pedal till en annan.
SHERPA-läget optimerar räckvidden genom ett jämnare och lägre gaspedalsvar. Begränsar maxhastigheten till 80 km / h. Klimat och hjälpmedel (uppvärmda säten, vindruta, speglar) stängs automatiskt av fordonet, även om föraren alltid får slå på dem.

Vad är priset för «la Prima»?

Priset på den nya Fiat 500 "la Prima" kommer att vara 409.900 kr för den cabriolet-versionen och
384.900 kr för sedanversionen. Som en elbil kommer den nya Fiat 500 «la Prima» att gynnas av statliga eller lokala incitament, förutsatt att kontroll av tillgängligheten och innehavet av nödvändiga förutsättningar. För information om dessa incitament, konsultera alltid de officiella webbplatserna för den behöriga staten eller lokala myndigheter.

BATTERIER

Hur stort batteri kommer Fiat 500 att ha?

Den nya Fiat 500 kommer med ett 42 kWh batteri, som kan köra upp till 320 km under WLTP-förhållanden.
Uppgifterna om elektriskt område är preliminära och har bestämts enligt WLTP-testmetodik. De preliminära värdena kan skilja sig från officiella slutgiltiga typgodkännandedata.

Vilket slags batteri använder Fiat 500?

Nya Fiat 500 använder en litium jon, Gen 3a; katod NMC, anod grafit.

Vart är batteriet placerat i bilen?

Det är integrerat i chassit, beläget under underkroppen, utan inverkan på rymlighet och bagagerum.

Vilken är garantin på batteriet?

Vi erbjuder den en garanti på 8 år/160k km (garanti som löper ut vid utgången av det första av dessa villkor) med en SOH på 70 %.

Har bilen värmepump?

Fordonet är utrustat med en högspänningsvärmare; för kallt väderländer är fordonet också valfritt utrustat med uppvärmda framsäten, som ger omedelbar värmekomfort, vilket reducerar användningen av högspänningsvärmare.
Förkonditionering är också tillgänglig för att fordonet ska nå en komforttemperatur när den är ansluten, före användning.

Kommer det finnas en app som är relaterade till placering av laddningspunkter?

Ja, naturligtvis: Det finns en integrerad direkt i FIAT-appen som gör att du kan hitta, boka och betala för din laddning. Det kommer att finnas ett tillgängligt nätverk med mer än 130 000 laddpunkter över hela Europa.

Inkluderar navigatorn laddningspunkterna? Och en rutt med laddningspunkter?

Navigatorn kan visa laddningspunkterna och det är möjligt att identifiera närmaste laddningspunkt beroende på batteriförbrukning och vilken väg du kör.

Vem producerar batteriet? Leverantör?

Leverantören av batteriet är SAMSUNG.

Vad händer om batteriet inte fungerar efter 1 år?

Batteriet har 8 års garanti.

Vilken typ av kontakt används för laddningsporten?

Nya 500 «la Prima» kommer att utrustas med en kombiplugg (CCS2), inklusive en typ 2-kontakt som möjliggör både typ 2 Public AC-laddning och DC-snabbladdning. Typ 2-plugg är den mest populära och mest använda eftersom den är en standard som används i Europa.

Hur fungerar SHERPA MODE?

Sherpa-läget kan aktiveras när som helst för att optimera räckvidden. När du väl valt kommer bilen att hantera energiförbrukning genom att styra hastighet, acceleration, HVAC och hjälpmedel för att maximera räckvidden.

UPPLADDNING

Kan Wallbox snabbladdas i DC och i så fall hur lång tid tar det?

Nej. Wallbox fungerar endast för AC-laddning upp till 7,4 kW (cirka 6 timmar för full laddning) för Easy Wallbox och 11 kW (cirka 4 timmar för full laddning) för den smarta anslutna wallbox (max laddkraft beror på länders regler). Den snabba laddningen i DC finns bara hemifrån via offentliga snabbladdare, för vilka den nya 500 La Prima redan är utrustad med rätt plug-and-laddningsprogramvara. Snabbladdning tar cirka 5 minuter för den dagliga körsträckan (50 km) och 35 minuter för 80% av full laddning.

Hur snabbt fungerar laddningen, hemma och offentligt?

Det finns olika laddningsalternativ för nya 500, alla är standard med "la Prima":
- Inhemsk laddning (upp till 3 kW AC) med en laddkabel för läge 2 - Tidtagning från 0% till 100% laddning: 15h15 '
- Offentlig laddning (11 kW AC) med en laddkabel för läge 3 - Tidtagning från 0% till 100% laddning: 4h15 '
- Snabbladdning (85 kW DC) med kabel som redan är ansluten till laddaren - Tidtagning för 80% laddning: 35 '(35' tid är inte giltig för att ladda från 20% till 100%) med denna lösning kan du ladda din dagliga användning (50 km ) om 5 minuter.

Hur lång är Mode 3-kabeln?

Kabeln är cirka 6 m lång.

Vad betyder Bluetooth-anslutning på Easy Wallbox?

Med Bluetooth-anslutningsfunktionen i Easy Wallbox kan användaren ställa in den maximala tillgängliga effekten för att möjliggöra dynamisk belastningshantering, daglig laddningstimer, dataspårning (laddningskraft/timing/varaktighet), omstart etc.

Säljs wallbox tillsammans med nya Fiat 500 och ingår den i priset?

Ja, Easy Wallbox kommer att ingå i priset för 'La Prima'. Denna wallbox är ett "plug & charge" -system utan krav på professionell installation för 2,3kW användning. Easy Wallbox kan uppgraderas till Mode 3, 7,4 kW, vilket möjliggör en full laddning på cirka 6 timmar.

Kommer det att erbjudas några speciella eller ytterligare tjänster eller paket tillsammans med wallbox?

Wallboxen ingår i priset på «la Prima», tillsammans med kabelläge 3 för allmän laddning. Ytterligare tjänster kommer att offentliggöras vid ett senare datum under året.

MOTOR

Vilken typ av motor är den nya 500 utrustad med?

Den nya Fiat 500 är utrustad med en EDM (ELEKTRISK DRIVMODUL) inklusive en E-motor med permanent magnet och en växellåda med 9,6: 1-förhållande. Motorns effekt är: 87 kW

Vad är bilens prestanda?

Toppfart: 150 km/h (begränsat)
Acceleration: 9,0 sek 0-100 km/h, 3,1 sek 0-50 km/h
Underhåll: frekvens 1 år eller 15 000 km (beroende på vilken först), samma som ICE. Varje schemalagd underhållstjänst innehåller elektriska komponenter och högspänningsbatterikontroller.
Underhållskostnader: schemalagda underhållskostnader förväntas bli mycket lägre än ICE-modellen (upp till -35%). Minskningen drivs främst av frånvaron av många komponenter som har en stark inverkan på underhållskostnader (motorolja, oljefilter, luftfilter, frostskyddsvätska, växellåda, tändstift, remmar, koppling, ljuddämpare, kylare (och rörverk), servostyrningsvätska, generator, startmotor). Driftskostnad: Driftkostnaderna reduceras jämfört med ICE-modeller tack vare lägre energikostnader, lägre kostnad för vanligt och extraordinärt underhåll och lägre genomsnittlig beskattning som tillämpas på EV-ägande i Europa.

TEKNIK - ADAS

Vilka ADAS är standard på de nya 500?

I öppningsutgåvan «la Prima» har du de bästa ADAS-teknikerna som finns på marknaden, till exempel:
- Autonom körning nivå 2 (FIAT CO-DRIVER)
- Autonom nödbroms med upptäckt av fotgängare och cyklister
- Filhållningsassistans
- Intelligent hastighetsassistent
- Uppmärksamhetsassistent (upptäckt av dåsig förare)
- Auto strålkastare på
- Erkännande och information om trafikmärken
- Nödsamtal
- Döda vinkeln varnare
- Elektrisk parkeringsbroms
- 360 ° parkeringssensorer
- Bakre kamera med hög upplösning med dynamiska riktlinjer

Vad sägs om nivå 2 autonom körning?

Nivå 2 autonom körning (FIAT CO-DRIVER) kommer att utföra längsgående kontroll tack vare en iACC (intelligent Adaptive Cruise Control) som kan hålla hastighet och avstånd och anpassa hastigheten till hastighetsgränserna, medan filhållningsassistans utför sidokontroll genom att hålla fordonet centrerad inom körfälten. iACC kan aktiveras när hastigheten når 30 km/h, och filhållningsassistansen aktiveras när hastigheten når 60 km/h.

Kommer alla ADAS-funktioner att finnas tillgängliga vid lanseringen?

De viktigaste ADAS-funktionerna, inklusive CO-DRIVER (nivå 2 autonom körning) kommer att finnas tillgängliga och standard på «la Prima».

INFOTAINMENT

Vilka är den viktigaste egenskaperna för det nya infotainmentsystemet?

Det helt nya UConnect 5-infotainmentsystemet har utformats för att leverera en smartphone-liknande användarupplevelse till passagerarna. En stor pekskärm (10,25” ) med smartphoneprojektion (Wireless CarPlay) och snabbare anslutning (mindre än 5 sekunders parning). Blanda och matcha innehåll för att skapa ditt eget användargränssnitt (upp till tre widgets per sidor, upp till 5 sidor, anpassa dina snabba åtgärder på första ytan). Navigering från Tom Tom, med förbättrad naturlig röstigenkänning. Ett fullständigt TFT 7'' instrumentkluster erbjuder högupplöst display, körning, underhållning, aktiv säkerhet, navigering, telefon och mediainformation.

Är den nya infotainmentsystemet standard på den nya 500?

Den nya infotainmentsystemet är standard på «la Prima».

Kan systemet uppdateras?

Det nya infotainmentsystemet kan uppdateras.

Kan jag ladda min smartphone trådlöst?

Ja, tack vare den trådlösa laddningsplattan för smartphone.

Kan jag ansluta min smartphone till bilen trådlöst?

CarPlay är redan tillgängligt för en trådlös anslutning med det nya UConnect 5 infotainmentsystemet.

Är systemet utrustat med CarPlay? Är det standard?

Ja, de är standard på «la Prima»

Vad mer kan du göra med den nya Infotainment som inte var möjlig på den gamla?

Uconnect 5 i kombination med Telematic Box-modulen ger inte bara den obligatoriska nödanropsfunktionen, utan också ett antal innovativa anslutningstjänster:
- My Assistant: ett assistanssystem som låter dig prata med en assistent och be om hjälp i händelse av nedbrytning eller få stöd för att lösa problemen. Du kommer också att få en rapport via e-post där det är möjligt att visualisera ditt fordons aktuella status.
- My Remote: låter dig kontrollera batteriets laddningsnivå från din smartphone; schemalägga fordonsladdning under de mest praktiska tidsperioderna; vet den exakta platsen för din bil; låsa och låsa upp dörrarna och lamporna; schemalägga luftkonditioneringssystemet.
- My Car: för att kontrollera bilens tillstånd, verifiera omedelbart olika parametrar från däcktryck till serviceplan.
- My Navigation: även om din mobilapp kan du skicka din destination i bilnavigatorn, identifiera rutten, kontrollera trafiken, väderförhållandena längs rutten och se hastighetskamera; det är också möjligt att visualisera laddningspunktsstationer i närheten och grafiskt visa kartorna på det tillgängliga området baserat på realtid batterinivå. Kartor kommer alltid att hållas uppdaterade tack vare de senaste uppdateringarna
- My Wi-Fi: En riktig hotspot som ansluter upp till åtta elektroniska enheter till nätverket på samma gång, som om du var hemma. Med min Wi-Fi kan du också interagera med din bil genom att använda den ledande röstassistenttekniken för Amazon Alexa
- My Alert: tack vare den här tjänsten kan du omedelbart bli varnad om ditt fordon har blivit stulen. När stölden har bekräftats med en polisrapport, hjälper säkerhetskundhjälp att återhämta det.

FÖRBOKNING

Hur kommer den nya Fiat 500 «la Prima» se ut?

Den nya Fiat 500 "La Prima" är full av exklusiva nya funktioner och klassledande teknik.
lanseringsutgåvan av den elektriska Fiat 500 finns i två versioner, cabriolet eller hatchback och i 3 färger inspirerade av naturen (Mineral Grey, Celestial Blue och Ocean Green). Bilen kommer utrustad med fulla LED-strålkastare som standard, en exklusiv sufflett med Fiat-logotypen på den cabrioletversionen och en panoramaglastak på hatchback-versionen.
“La Prima” är dessutom utrustad med 17 ”fälgar, säten och instrumentpanelen i eko-läder, ett nytt infotainment-system med en 7” digital förardisplay och en 10,25” infotainmentsystem med navigator, kompatibel med trådlös Apple CarPlay. Den är också utrustat med ett avancerat röstigenkänningssystem, trådlös smartphoneladdare, ultrasnabb Bluetooth, 85kW snabbladdning, mode 3-kabel för allmän laddning och en Wallbox för laddning hemma.
Säkerheten är väl försedd med autonom nivå 2-körning (intelligent adaptiv farthållare), nödanrop, intelligent hastighetsassistent med trafikskyltigenkänning och information, uppmärksamhetsassistent, automatisk nödbromsning för fotgängare och cyklistigenkänning, körfältsassistans, urban blind spot, 360° drone view-parkeringssensorer och en HD-kamera bak.
Kompletterar det stora utbudet av funktioner, är automatisk klimatkontroll, ett Keyless Enter-N-Go-system och regnsensorer

Hur mycket kommer den nya Fiat 500 «la Prima» kosta?

Priset på den nya Fiat 500 "la Prima" kommer att vara 409.900 kr för cabrioletversionen och 384.900 kr för hatchback-versionen. Som en elbil kommer den nya Fiat 500 «la Prima» att gynnas av statliga eller lokala incitament, förutsatt att kontroll av tillgängligheten och innehavet av nödvändiga förutsättningar. För information om dessa incitament, konsultera alltid de officiella webbplatserna för den behöriga staten eller lokala myndigheterna.

REGISTRERING

Varför måste jag registrera mig på laprima.fiat.se för att uttrycka mitt intresse för Fiat 500 "La Prima"?

Genom att registrera dig på webbplatsen ... kan du uttrycka ditt intresse för den nya Fiat 500 «la Prima» cabriolet eller hatchback. Därefter får du fullständig information om ditt önskade alternativ och kan upptäcka allt om bilen innan den kommer till Fiat återförsäljarnätverket. När den nya Fiat 500 "la Prima" är tillgänglig för köp, kommer du att vara bland de första som kontaktas av återförsäljaren du har valt och du kan placera din beställning hos dem om du vill.

Hur uttrycker jag mitt intresse för Fiat 500 "La Prima"?

Genom att besöka förbokningen på Fiat-webbplatsen laprima.fiat.se kan du registrera dig och gradvis upptäcka alla detaljer hos den nya Fiat 500 "la Prima".

Är registrering och intresseanmälan ett åtagande att köpa?

Nej. Registrering på webbplatsen laprima.fiat.se och intresse är inte ett bindande åtagande och representerar som sådan inte någon form av beställning eller försäljning. Vi kommer att informera dig via e-post när den nya Fiat 500 "la Prima" kan beställas. Du kommer att vara bland de första som kontaktas av den återförsäljare du har valt och du kan göra din beställning med dem om du vill.

Hur många bilar kan jag uttrycka intresse för genom att registrera mig på webbplatsen?

Du kan uttrycka intresse för endast en enda ny Fiat 500 «La Prima».

Kan jag överföra mitt intresse till en annan person?

Nej. Varje registrering är registrerad till en enda användare. Om en vän är intresserad av initiativet kan de registrera sig och uttrycka sitt intresse genom att öppna webbsidan laprima.fiat.se

Kan jag avstå från mitt intresse?

Ja, har rätt att när som helst avstå från ditt uttryck för intresse. Gå bara till webbsidan laprima.fiat.se och ange de referenser du skapade under registreringen.

Kommer jag att kunna avsluta mitt konto?

Ja. Du kan begära avbokning via e-post till dataskyddsansvarig på e-postadressen dpo@fcagroup.com.

Måste jag välja en återförsäljare?

Ja, efter att ha uttryckt ditt intresse får du ett e-postmeddelande. Om du inte har valt en återförsäljare kommer vi att kontakta dig via e-post för att du ska kunna välja en. När den nya Fiat 500 "la Prima" finns tillgänglig att köpa kommer din valda återförsäljare att kontakta dig och du kan sedan beställa bilen hos dem om du vill.

Vad händer efter att jag registrerar mig och uttrycker mitt intresse?

Ditt namn kommer att placeras på en e-postlista för att få all information om den nya Fiat 500 «la Prima». Du kommer också att få ett e-postmeddelande som bekräftar ditt intresse; detta innehåller en kod som du måste tillhandahålla Fiat återförsäljaren när du bestämmer dig för att beställa den nya Fiat 500 "La Prima".

Kan jag registrera mig genom telefonen?

Registrering är endast möjlig online via den dedikerade plattformen på webbplatsen Fiat laprima.fiat.se

Jag har fortfarande inte fått en bekräftelse på registrering. Varför?

Kontrollera din skräppostmapp och se till att adressen som anges under registreringen är korrekt. Du kan alltid kontakta vår support när som helst på 800 3428 00 00 eller aktivera chatbotten genom att klicka på ikonen på Fiat-webbplatsen laprima.fiat.se

När kan jag provköra bilen, innan registrering eller före beställningen?

Tyvärr är det inte möjligt att provköra bilen i förväg.

DEN NYA FIAT 500 «LA PRIMA» - LANSERINGSVERSIONEN

Vilka är huvudfunktionerna i den nya Fiat 500 «la Prima»?

Nya Fiat 500 "La Prima" är full av, nya exklusiva funktioner samt toppklass teknik och är lanseringsutgåvan av den elektriska Fiat 500.
Den kommer att finnas i två versioner, cabriolet och hatchback och i 3 färger inspirerade av naturen (Mineral Grey, Celestial Blue och Ocean Green), kommer bilen med fulla LED-strålkastare som standard, en exklusiv sufflett med Fiat-logotypen på den konvertibla versionen och panoramaglastak på hatchbackversionen. Ytterligare förbättra “La Prima” är 17 ”diamantlegeringshjul, ett nytt infotainment-system med en 7” digital förardisplay och en 10,25 ”infotainmentsystem med navigator och integrerad med trådlös Apple CarPlay. Den är också utrustat med ett avancerat röstigenkänningssystem, trådlös laddning för smartphone, ultrasnabb Bluetooth, 85kW snabbladdning, läge 3-kabel för allmän laddning och easyWallbox för hemladdning.
Säkerhet: Autonom körning nivå 2, 6 krockkuddar, intelligent adaptiv farthållare , nödanrop, erkännande av trafikskyltar och information, intelligent hastighetsassistent, trötthetsvarnare, autonom nödbroms, filhållningsassistan, döda vinkeln varnare, 360 ° parkeringssensorer och bakre kamera.

Hur många färger?

Tre helt nya färger finns tillgängliga: Mineral Grey för att representera jorden, Ocean Green, för att representera havet, Celestial Blue som en hyllning till himlen. Allt inspirerat av naturen.

Hur många interiörer?

En exklusiv interiör med en läderfri instrumentpanel fascia & eko- lädersäten med Fiat monogram.

Vad kan jag köpa när öppningsversionen är slut?

«La Prima» är det första steget i den nya Fiat 500-lanseringen, är det bästa som vår nya lilla juvel kan erbjuda när det gäller stil och teknik. Under året kommer vi att avslöja resten av vårt sortiment, så det kommer mer att komma.

Hur mycket kommer den nya Fiat 500 «la Prima» kosta?

Priset på den nya Fiat 500 "la Prima" kommer att vara 409.900 kr för cabrioletversionen och 384.900 kr för hatchback-versionen. Som en elbil kommer den nya Fiat 500 «la Prima» att gynnas av statliga eller lokala incitament, förutsatt att kontroll av tillgängligheten och innehavet av nödvändiga förutsättningar. För information om dessa incitament, konsultera alltid de officiella webbplatserna för den behöriga staten eller lokala myndigheterna.